WärtZ - Wild, Art, Raw, Tech in Zwolle

Nieuw podium voor generatie Zwolle waar werken, wonen en leren samenkomen. Meld je aan om op de hoogte te blijven van deze innovatieve ontwikkeling.

Inspirerend ecosysteem

WärtZ wordt een mix van onderwijs, wonen, creatieve maakindustrie, kunst en evenementen in een groen stadslandschap. Dit inspirerende ecosysteem biedt ruimte aan innovatie en ontwikkeling.

Een brede doelgroep

Op het WärtZ-Dek worden onderwijs en bedrijven verbonden met wonen in een laag vol functies en voorzieningen voor een brede doelgroep. Een deel van het dek is openbaar toegankelijk en wordt een van de hotspots van WärtZ.

Meld je aan

Mis geen enkele update over deze innovatieve ontwikkeling. Of je nu in Wärtz wilt wonen, werken of creëren, meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Het begin is er

Het begin is er

Perron038, het succesvolle innovatielab in WärtZ, is een goed voorbeeld van wat WärtZ wordt: een bruisend ecosysteem voor innovatie, nieuwe economie, creatieve maakindustrie en groei. Een reden om ook deze kant van het spoor te verkennen. Ook in de fase van de ontwikkeling en realisatie is er van alles te doen, zien en beleven in WärtZ.

In de WärtZ-mix van kunst, ondernemerschap, onderwijs en technologie kun je straks natuurlijk ook wonen. Er worden in WärtZ ongeveer 850 woningen gerealiseerd, voor alle leeftijden en inkomens. Daarbij kunnen bewoners kiezen uit drie verschillende woonsferen: wonen in het icoon van Zwolle bovenop de Wärtsilä-hal, in één van de gebouwen aan het Wärtsilä-plein of in het wat rustiger Lurelui, dat bestaat uit verschillende woon-werkgebouwen in het groen. Onderwijs, kunst, techniek en ondernemerschap vinden elkaar in het hele gebied, maar vooral in de Wärtsilähal, waar ook een gezamenlijk podium komt voor evenementen en exposities.

Wat nu nog grijs is, op het bedrijventerrein achter het NS Station, wordt groen en weelderig, met het Spoorpark langs het spoor als nieuw, groen visitekaartje voor Zwolle. WärtZ wordt daarmee het groenste stationsgebied van Nederland.

Meer lezen

WärtZ - Wild, Art, Raw, Tech in Zwolle

Een bruisend ecosysteem voor innovatie, nieuwe economie, creatieve maakindustrie en groei. Een reden om ook deze kant van het spoor te verkennen. Ook in de fase van ontwikkeling en realisatie is er van alles te doen, zien en beleven in Wärtz.

Bekijk de video

Nieuws

Blog
AM, NS en gemeente Zwolle maken een ambitieus, innovatief en bruisend innovatiedistrict in de Zwolse Spoorzone
Gebiedsontwikkelaar AM is door NS en gemeente Zwolle geselecteerd om het voormalige bedrijventerrein bij het NS station in Zwolle te ontwik…
08-12-23 Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en mis geen enkele update over wonen, werken of creëren in Wärtz

Veel gestelde vragen

Hoe kun je aangeven dat je interesse hebt in een van de woningen? En zit je dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat je het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik mij al inschrijven voor een woning?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een woning. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte wanneer dit wel mogelijk is.
Zijn er al brochures beschikbaar?
Nee, op dit moment zijn er nog geen brochures. Zodra er een brochure beschikbaar is, word je hiervan via de nieuwsbrief op de hoogte gesteld. Meld je hier aan als geïnteresseerde om de nieuwsbrief te ontvangen.
Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?
Vrij op naam betekent dat je een woning koopt inclusief belasting en inclusief notariskosten voor de overdracht en inschrijving bij het Kadaster. Kosten zoals voor de hypotheek en de inschrijving hiervan, zijn niet opgenomen in de v.o.n. prijs.
Kan ik meedenken over hoe dit project eruit komt te zien?
Ja, dat kan! We willen graag weten waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Door middel van enquêtes, evenementen en nieuwsbrieven vragen we naar je mening en ideeën. Zo zou je samen met omwonenden en toekomstige bewoners kunnen meedenken over de inrichting van de woonomgeving. Meld je hier aan als geïnteresseerde, dan houden we je op de hoogte.